Transsibirskom željeznicom od Vladivostoka do Moskve

od 25.950,00 kn / po osobi

grupno putovanje - GARANTIRANO

19 dana / 18 noćenja

termin: 19.8.2018. – 6.9.2018.

Pošalji upit

Transsibirska željeznica nas provodi kroz 10 vremenskih zona , od područja hladnih Sibirskih stepa , bogate prirode i životinjskog svijeta Bajkalskog jezera sve do modernih prijestolnica Rusije. Krenut ćemo od „vladara istoka“ moćnog Vladivostoka kroz Istočni Sibir do Irkutska otkud započinjemo istraživanje Bajkalskog područja. Osim u Irkutsku i Litsvjanki , boravit ćemo u prekrasnoj prirodi otoka Olkhon i upoznati tajne šamanizma koje se na ovim područjima njeguje od antičkog doba. Nastavljamo prema Jekaterinburgu gdje ćemo preći granicu Azije s Europom. Dolazak u Europski dio Rusije označen je posjetom važnim povijesnim gradovima, starim i novim prijestolnicama carske Rusije. Nižnji Novgorod, Vladimir, Suzdal i Moskva ispričat će nam priču modernijeg razvoja Rusije i pokazati raskoš ruske arhitekture i kulture. Putovanje transsibirskom željeznicom za mnoge je životni san. Jedno od putovanja života koje putnik mora ostvariti. 

Transsibirska željeznica nas provodi kroz 10 vremenskih…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_transsibirska_željeznica.png

 

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Vladivostok. Noćni let.

Nakon carinskih formalnosti prijevoz sa vodičem do hotela u Vladivostoku. Ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova i vlastite aktivnosti. Noćenje u hotelu.

U slobodnom prijevodu Vladivostok znači vladar istoka, a najveća je pacifička luka Rusije i sjedište Ruske pacifičke flote. Nakon doručka sastanak sa engleskim vodičem koji će nas odvesti u razgled grada. Prošetat ćemo središtem grada koji je u doba Sovjetskog saveza bio zatvoren za strane posjetitelje. Šetnja starim gradskim ulicama i obilazak glavnog trga te razgled jednog od najljepših slavoluka u Rusiji. Vodič će nas uvesti u povijesnu priču Rusije kako bih nakon ručka nastavili do vojnog muzeja „utvrda Vladivostok“ te nastaviti do zanimljivog Arsenyevog muzeja Primorskog Kraia. Razgled ćemo završiti sa obilaskom s56 podmornice Sovjetskog saveza i šetnjom uz luku. Prijevoz do vlaka u 20:30 , polazak za Khabarovsk u 21:00. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Khabarovsk oko 08:15. Nakon iskrcaja s vlaka susret s vodičem i obilazak centra grada nakon čega nastavljamo prema prirodnom rezervatu Bolshekhekhtsirskiy gdje ćemo provesti 4 sata. Nakon ručka prijevoz do željezničke stanice i polazak za Irkutsk u 14:27 sati. Noćenje u vlaku.

Boravak u vlaku. Vožnja vlakom kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju. Proći ćemo kroz Ulan Ude i južnu obalu Bajkala. Noćenje u vlaku.

Boravak u vlaku. Vožnja vlakom kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju. Proći ćemo kroz Ulan Ude i južnu obalu Bajkala. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Irkutsk u ranim jutarnjim satima (03:00). Prijevoz do hotela i smještaj. Nakon doručka slobodno vrijeme do 13 sati kada ćemo se sastati s lokalnim vodičem i razgledat grad. Tokom razgleda vodič će vas upoznati sa povijesti Irkutska, prošetat ćemo centrom grada i vidjeti mnoge lijepe građevine i crkve. Posjet povijesnom muzeju smještenom u kući obitelji Decembrists u kojem se čuvaju tajne povijesti Sibira. Povratak u hotel i noćenje.

Nakon doručka susret s vodičem i prijevoz do Listvjanka. Na putu ćemo prošetati muzejem drvene arhitekture Talzy koji se nalazi na otvorenom. Po dolasku ćemo razgledat područje Bajkalskog jezera i Bajkalski muzej. Posjetit ćemo riblju tržnicu i lokalne prodavaonice rukotvorina. Za kraj ćemo žičarom dovesti do kamena Cherskog, planinskog vrha na 755 m s kojeg se pruža lijep pogled na okolicu. Povratak u Irkutsk. Noćenje.

U jutarnjim satima prijevoz autima do malog gradića od kojeg započinjemo putovanje trajektom prema otoku Olkhon. Po dolasku prijevoz do grada Khuzhira i smještaj. Nakon kratkog odmora prošetat ćemo do rta Burkhan koji je zaštitini znak Bajkalskog jezera. Njegovo izvorno ime je Shamanka ili Šamanski kamen a dolazi iz antičkog vremena kada su šamani ovo mjesto smatrali svetim. Po dolasku budista rt dobiva ime Burkhan što znači Bog Buda. Povratak u hotel. Noćenje.

Današnji dan ćemo provesti istražujući otok. Ručat ćemo u prirodi a potom nastaviti do najsjevernije točke otoka, rta Cape s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Bajkalsko jezero. Povratak u hotel. Noćenje.

Danas se opraštamo od otoka Olkhon i krećemo natrag za Irkutsk. Prijevoz trajektom do luke otkud nastavljamo autobusom do malog Burjatskog sela Ust – Orda u kojem se još njeguje tradicija šamana. Posjetit ćemo etnografski muzej koji čuva antičke tajne sibirskog naroda i kulture. Nakon obilaska sudjelovat ćemo u šamanskom obredu pročišćenja. Nakon ručka koji uključuje lokalne Burjatske specijalitete, nastavljamo putovanje prema Irkutsku. Smještaj u hotel. Noćenje.

Nakon doručka slobodno vrijeme do 12 sati kada ćemo se odjaviti iz hotela. Prijevoz do željezničke stanice na vlak za Novosibirsk koji polazi u 13:25. Slobodno vrijeme uz ugodno društvo i uživanje u panorami. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Novosibirsk u 19:50. Susret s vodičem i prijevoz do hotela. Nakon smještaja slobodno vrijeme. Noćenje.

Nakon doručka slobodno vrijeme do 12 sati kada ćemo se odjaviti iz hotela. Po odabiru organizirani razgled grada koji uključuje posjet željezničkom muzeju i kući baleta i opere (cijena ovisi o broju prijavljenih osoba) ili slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. U popodnevnim satima prijevoz do željezničke stanice na vlak za Jekaterinburg koji polazi u 17:06. Slobodno vrijeme uz ugodno društvo i uživanje u panorami. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Jekaterinburg u 12:37. Susret s vodičem i prijevoz do Europsko – Azijske granice i nešto novijeg spomenika koji je sagrađen 2004. godine. Spomenik je postao vrlo popularan kod novo vjenčanih parova koji se petkom i subotom dolaze slikati Razgledat ćemo centar Jekaterinburga , potom prijevoz do željezničke stanice na vlak za Kazan koji polazi u 22:20. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Kazan u 11:45. Susrest ćemo se s vodičem i obići gradsku citadelu (Ruski Kremlj) , utvrđen kompleks građevina koji je zbog svoje jedinstvenosti i povijesti 2000 godine uvršten na Unescovu listu svjetske baštine. Naselje datira iz 10 st. te je zadnja preživjela tatarska građevina Rusije. Dan ćemo provesti razgledavajući znamenitosti. U kasnim večernjim satima prijevoz do željezničke stanice na vlak za Nižnji Novgorod koji polazi u 22:08. Noćenje u vlaku.

U N.Novgorod dolazimo u 06:55. Nakon jutarnje kave posjetit ćemo tvrđavu koju je izgradio Jurij II na ušću rijeke Oke u Volgu kao strateško uporište. Nakon razgleda provozat ćemo se žičarom koja nas vozi preko rijeke Volge do grada Bor, a vožnja pruža prekrasan pogled na panoramu. Ručat ćemo u lokalnom restoranu, potom nastavljamo razgled šetnjom kroz povijesni dio grada. Prijevoz do željezničke stanice na vlak za Vladimir koji polazi u 17:50, a stiže u 20:13. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

Nakon doručka prijevoz do Suzdala, važnog gradića nedaleko Vladimira. Suzdal je jedan od najstarijih gradova Rusije a u 12 stoljeću je bio glavni grad kneževine. Razgledat ćemo Suzdalski Kremlj (utvrđeni kompleks građevina) kojeg krasi katedrala Male Gospe, biskupovu palaču, samostan Spasitelja i sv Euthimiusa i muzej drvene arhitekture na otvorenom. Nakon ručka povrat u Vladimir gdje ćemo obići najljepše primjere Ruske arhitekture: Dormitsku katedralu i crkvu sv. Demetriusa te katedralu Zlatnih Vrata iz 12 st. Posjetit ćemo muzej stakla a ako će nam ostati vremena Stari Vladimirov Muzej koji prikazuje lokalni život. Prijevoz do željezničke stanice na vlak za Moskvu koji polazi u 20:15 a dolazi u 22:00. Prijevoz do hotela. Noćenje.

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. U popodnevnim satima prijevoz do zračne luke na let za Zagreb i povratak kući.

Cijena uključuje: 
- Redovna cijena: 26.650 kn + takse; 700 kn popusta na rane prijave! 
- Svi letovi
- Sve karte za vlak
- Sav smještaj; noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 i 4 zvjezdice, u četvero krevetnim kupeima tokom boravka u vlaku
- Navedeni obroci
- Sav prijevoz
- Svi navedeni razgledi
- Ulaznice prema programu
- Vođenje na engleskom
- Pratitelj iz Hrvatske za min.10 putnika
- Jamčevina

Cijena ne uključuje:
Pristojbe zračnih luka: 2.400 kn
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu i kupe na upit
- Viza za Rusiju i troškovi ishodovanja: 570 kn
- Nadoplata za 10 do 14 putnika: 1.700 kn
- Putno osigura vođeni razgled Novosibirska (cijena ovisna o broju prijavljenih osoba)
- Putno osiguranje (preporučujemo)
- Napojnice
- Osobne troškove

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja