Tura po Moroccu

cijena na upit

9 dana / 8 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Doživite povijesnu i svijetski poznatu Casablancu sa svim njenim čarima, Marrakech sa svim povijesnim znamenitostima i ljepotama te upoznajte kulturu naroda. Vodimo vas u Morocco.

Doživite povijesnu i svijetski poznatu Casablancu…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

Garden-Blue-Authentic-Morocco-Chefchaouen-3814316.jpg

 

Polazak iz zagrebačke zračne luke za Casablancu. Po dolasku će vas dočekati naš predstavnik i transfer koji će vas odvesti do hotela u kojem ćete noćiti.

Nakon doručka će vas transfer voziti do Rabata, gdje ćete posjetiti toranj Hassan i muzej Mohamed V, gdje je pokojni kralj Hassan II sahranjen pored svog oca. Zatim ćete nastaviti do sljedećeg grada Meknes, glavni grad Moulay Ismaela, ćije su štale nekada držale 12.000 konja. Zatim ćete vidjeti stare bedeme i korito Agoudal, spomenuto štale te najljepša vrata kraljevine Morocco – Bab el Mansour. Nakon tih povijsnih znamenitosti slijedi ručak. Slijedi put do Volubilisa sa impresivnim rimskim ruševinama i mozaicima koje su vrlo pažljivo očuvani. Nastaval do grada Fes u kojem ćete večerati i prenoćiti.

Imate cijeli dan za istraživanje veličanstvenog grada Feza, jedan od najboljih primjera arapskog srednjovjekovnog grada, te vjerski glavni grad kraljevine Marocco. Posjetit ćete džamiju Karaouine i Medersas, istovremeno doživljavajući brzinu grada i labirinte tradicionalnh arapskih tržnica i kožarnica. Tura uključuje stajanja za fotografiranje kod vrata Bab Boujloud, starovjerkovnih bedema, spektakularne fontane kod Nejjarine te prekrasnog glavnog ulaza Kraljevske Palače. Slijedi povratak u hotel, noćenje.

Danas ćete posjetiti plavo-bijeli grad Chefchaouen, jedan od odvojenih gradova Rifa. Ovo je jedinstvena prepreka do Mediterana i Iberijskog poluotoka. Po završetku slijedi povrata u Fez.

Danas idete na jug Marrakecha, kroz šume Ifrane, te skijalište vrlo slično Alpskim, u Middle Atlas Mountains. Zatim do Beni Mellal u regiju voća, te završetak kasno popodne u Marrakechu, u kojem ćete večerati i prenoćiti.

U dolini ispod Atlas planina, nalazi se Marrakech, glavni grad juga. Karakter grada je i afrički koliko i arapski. Na ovom poludnevnom izletu, otkrijte kako ga je povijest oblikovala i grad kakav jest danas. Posjetite Menara vrtove, i naučite o povijesti o tom dragulju iz 12. stoljeća. Posjetite Saadia grobnice, koje datiru sve do vladavine sultana Ahmad al-Mansura iz 15. stoljeća. Nastavite do palače Bahia iz 19. stoljeća sa svojim vrtovima i dizajnima koje u potpunosti prikazuju islamski i Morocco stil. Prošećite se srednjovjekovnim uličicama Marrakecha sa svojim vodićem sve do glavnog trga Djemaa el-Fna. Prepun pjevača, zabavljaća, propovjedaća, ukrotitelja zmija i akrobata, s pozadinom džamije Koutoubia, jednom od najvećih i najljepših džamija zapada.

Nakon doručka, dan započnite s uzbudljivom vožnjom prema jugu, do jedne od najljepših i najdužih dolina Morrocca – Ourika. Prepuna bogate vegetacije, srednjovjekovih polja s terasama i još mnogo toga. Nastavite kroz planine s prekrasnim šarenim bojama, maslinicima te Jbel Oukaimedena, gdje snijeg pada svake zime. Zatim se spustite do Bebera hamleta od Tahanaoute, kroz selo Asni, koje svake subote održava popularnu pijacu. Po dolasku u Berber, spustite se do grada Imlila i uživajte u ukusnom tradicionalnom ručku, na terasi gite d'etape, s pogledom na veličanstveni Jbel Toubkal (1843 m), najviši vrh Maghreba. Uživajte u raznim aktivnostima što vam se nudi. Po završetku slijedi povratak u hotel.

Slobodan dan za samostalno razgledavanje i/ili odmoranje.

Nakon doručka, transfer će doći po vas i odvesti vas do zračne luke na let za Zagreb.

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Avionske karte sa pristojbama (prtljaga do 23 kg)
  • Transfer: aerodrom - hotel i hotel - aerodrom
  • Organizaciju putovanja i 24h podršku tokom putovanja            
  • 8 noćenja sa pripadajućom uslugom u određenim hotelima

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Osiguranje
 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.