Tura po prekrasnoj Siciliji

cijena na upit

uključene aviokarte i pristojbe

8 dana / 7 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Avantura po otoku koji ima više stanovnika nego Hrvatska, kojega se s pravom može nazvati “živim muzejem” bogate povijesti. Vodimo Vas na Siciliju.
"Posjetiti Italiju, a ne vidjeti Siciliju je kao da uopće niste vidjeli Italiju jer Sicilija je ključ svega'"- Goethe

U cijenu je uključeno:

- povratne avionske karte sa pristojbama za direktan let iz Splita 
- smještaj u hotelima sa uslugom noćenja + doručak
- rent-a-car
- organizaciju putovanja i 24h podršku tokom putovanja

U cijenu nije uključeno:

- sve što nije navedeno u ponudi
- osiguranje

 

Avantura po otoku koji ima više stanovnika nego Hrvatska,…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

Realmonte,_sicily1.jpg

 

Polazak iz splitske zračne luke na direktan let za Sicilijski glavni grad Palermo, u 08:10h. Predviđeno vrijeme dolaska je u 09:35h. Po dolasku će Vas dočekati transfer i odvesti do hotela u koji ćete se prijaviti za jedno noćenje. Cijeli dan u Palermu možete iskoristiti obilazeći veliki broj povijesnih znamenitosti. Neke od njih su katakombe kapucinera – tu se nalazee oko 8000 tijela svećenika i poznatih ljudi koje su mumificirali kapucinski fratri. Zatim crkva Santa Maria dell'Ammiraglio o Martorana koja datira iz 12. st., normanska katedrala, arapska crkva San Giovanni degli Eremiti, nekadašnja kraljevska rezidencija Palazzo dei Normanni sa fascinantnim interijerem i još mnogo toga više. Noćenje.

Nakon doručka predlažemo Vam da odete u poslovnicu rent-a-cara i preuzmete svoje vozilo za nastavak ture po Siciliji. Na putu prema Trapani, zaustavite se u prirodnom rezervatu Capo Gallo koji je unikatan po svojoj flori i fauni, po geološkoj formaciji i arheološkom sadržaju. Uživajte u predivnim obalnim stijenama, morskoj vegetaciji, špiljama, raznim zaštičenim životinjskim vrstama i još mnogo više. Kada ste završili sa obilaskom rezervata, nastavite put do malog naselja kraj Trapanija, Erice. To je povijesni gradić koji se nalazi 750 m nadmorske visine. Ovo malo mjesto nudi veliki broj znamenitosti i atrakcija, kao što su: dvorac Castello di Venere koji pruža čarobne panoramske poglede koji se protežu od San Vito Lo Capo s jedne strane i sve do Saline i Trapani s druge strane. Zatim je tu i crkva San Giuliano, San Giovani, kraljevska katedrala i dr. Po završetku sa Erice, nastavite vožnju 20 minuta do Trapani. Kada stignete se prijavite u hotel. Možete si malo odmora, otiđite na ručak u jedan od lokalnih restorana. Razgledavanje grada možete započeti sa najpoznatijim prizorom Trapanija, a to je ribarnica na otvorenom, gdje po tridesetak ribara svoje svježe ulove prodaje na cesti. Zatim možete posjetiti muzej morske soli koji datira još iz 17. stoljeća. Tu je i Ligny toranj, katedrala, Saline di Trapani, grčki hram C, Torretta Pepoli te još mnogo toga. Noćenje.

Ujutro nakon doručka spremite stvari za nastavak ture. Danas idete u Agrigento. Po dolasku se prijavite u hotel. Grad je poznat po svojim brojnim povijesnim znamenitostima, te ostacima povijesnog grada Akragas u dolini hramova, sa dobro očuvanim grčkim hramovima. Hram Olympian Zeus, crkva Santa Maria dei Greci, katedrala Agrigento, arheološki muzej, Herin hram, Sant Spirito manastir i dr. Predlažemo si izdvojite posebno vrijeme za posjet Scala dei Turchi (Turske Stepenice) koje se nalaze 15 km od Agrigenta. To je stjenovita litica/plaža na obali Realmontea, sa svojom neobičnom bijelom bojom postala je dio UNESCO-ve zaštičene svjetske baštine. Ime je dobilo po mnogim napadima turskih gusara koji su u prošlosti pljačkali regiju, te izgledom kao da stepenice izranjaju iz mora. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon buđenja i doručka u hotelu, uzmite si vremena da se razbudite i nastavite sa avanturom. Sljedeća „postaja“ – Catania. Po dolasku u grad, parkirajte auto i prijavite se u hotel. Catania je predivan grad vrijedan razgledavanja svakog ugla. Predlažemo da razgledate sljedeće: Palazzo Biscari koja je najeljepši primjer barokne arhitekture grada. Zatim tržnica voća, povrća, ribe i mesa koja je pola pokrivena pola na otvorenom. Tu je i povijesni manastir San Benedetto, manastir San Nicolo, termalne kupke Achillee. Svakako preporučamo da sjednete u auto i vozite 35 km sjeverno od Catanie da vidite jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu koji je pod UNESCO-vom svjetskom baštinom. Povratak u hotel. Noćenje.

Danas nakon doručka idete na finalnu destinaciju, u predivni Cefalu. Ovdje ćete provesti zadnje 3 noći vaše ture po Siciliji. Imat ćete štošta za vidjeti i obići, od katedrale, Lungomare Guiseppe Giardina, Museo Mandralisca, Tempio di Diana koji se nalazi visoko na stijeni nad Cefaluom, planinarenje na La Rocca, Lavatoio, Gibilmana i još mnogo toga što ćete otkriti kroz razgledavanje. Grad ima predivni povijesni centar i filmske plaže. Svakako si priuštite zasluženo odmaranje i upijanje talijanskog sunca uz sva razgledavanje i šetnje. Noćenje 3x.

Ovdje ćete provesti zadnje 3 noći vaše ture po Siciliji. Imat ćete štošta za vidjeti i obići, od katedrale, Lungomare Guiseppe Giardina, Museo Mandralisca, Tempio di Diana koji se nalazi visoko na stijeni nad Cefaluom, planinarenje na La Rocca, Lavatoio, Gibilmana i još mnogo toga što ćete otkriti kroz razgledavanje. Grad ima predivni povijesni centar i filmske plaže. Svakako si priuštite zasluženo odmaranje i upijanje talijanskog sunca uz sva razgledavanje i šetnje.

Ovdje ćete provesti zadnje 3 noći vaše ture po Siciliji. Imat ćete štošta za vidjeti i obići, od katedrale, Lungomare Guiseppe Giardina, Museo Mandralisca, Tempio di Diana koji se nalazi visoko na stijeni nad Cefaluom, planinarenje na La Rocca, Lavatoio, Gibilmana i još mnogo toga što ćete otkriti kroz razgledavanje. Grad ima predivni povijesni centar i filmske plaže. Svakako si priuštite zasluženo odmaranje i upijanje talijanskog sunca uz sva razgledavanje i šetnje.

Danas je ranije buđenje kako bi se uputili natrag u Palermo. Vratiti rent-a-car u zračnu luku te dočekati direktni let natrag za Split. Polazak je u 10:00h, pa predlažemo da ste barem 2 sata prije na aerodromu. Očekivano vrijeme dolaska u Split je u 11:30h. Kraj putovanja.

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.