Upoznajte predivnu Šri Lanku

cijena na upit

11 dana / 10 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Prekrasne lokacije, povijesne znamenitosti, priroda, i plaže su Vam na dlanu na Šri Lanci. 

Šri Lanka je prepuna živopisnih gradova, bogate kulture, predivnih krajolika, gotovo savršenih plaža i nevjerojatno susretljivih i prijateljski raspoloženih domaćina. Smješten malo iznad Ekvatora njegova predivna obala i čarobna priroda izazivaju divljenje čak i među onima koji nisu nikada bili na Šri Lanci. Smješten pored Indijskog oceana, otok krase dugačke pješčane plaže, dok se u unutrašnjosti nalazi džungla bogata biljnim i životinjskim svijetom. Otok je dom slonova, leoparda i rijetkih endemskih vrsta ptica, a naići ćete i na prekrasno uređene plantaže čaja. Šri Lanka ima povijest staru preko 2000 godina, a postignuća Sinhalske civilizacije još uvijek se mogu vidjeti u ruševinama starih gradova i u religijskim spomenicim.

Prekrasne lokacije, povijesne znamenitosti, priroda,…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak iz zagrebačke zračne luke u jutarnjem terminu za Colombo. Predviđeno vrijeme dolaska je u 01:15h po lokalnom vremenu Colomba. (+04h30m razlika). Po dolasku će vas dočekati predstavnik naših partnera u Šri Lanci sa transferom do hotela u Negombu. Slijedi prijava u hotel. Noćenje.

Nakon doručka u hotelu, transfer će doći po vas i krećete na turu po gradu, uključujući i Fishing Village, Old Dutch Fortress iz 1678. godine, Hamilton kanal te poznatu ribarnicu Negomba. Nakon izleta po gradu je slobodno posljepodne. Noćenje u Negombu.

Nakon doručka ćete se uputiti u Kalpitiyu. Usput ćete posjetiti hinduistički hram Munneswarm. Po dolasku u Kalpitiyu, posjetiti ćete ckrvu Sv. Ane, rivu, ribarsko selo, poljoprivredna polja te plantaže kokosa. Po završetku slijedi prijava u hotel u Chilawu. Noćenje.

Poslje doručka kreće se za Mannar, sa nekoliko znimljivih stajališta. Prijava u ovdašnji hotel. Noćenje.

Polazak u Jaffnu nakon doručka u hotelu. Neka od zanimljivih stajališta su tvrđava Jaffna Dutch, poznata knjižnjica (The Library) te hram Nallur Kandaswamy. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

Nakon doručka ćete ići na izlet do budističkog hrama Nagadeepa koji se nalazi na lokaciji blagoslovljenoj od strane boga Buddhe. Zatim posjet budističkim ruševinama Kadurugoda, hinduističkom hramu Nagueshawaram, izvorima Keeramalai sa terapeutskim učincima. Tu je i hram Dambakolapatuna. Po završetku je slobodan ostatak dana. Noćenje.

Nakon doručka idete u „glavni grad istoka“ – Trincomalee. Popodne se opustite na vožnju do otoka Pigeon gdje ćete uživati u vodenim ljepotama i aktivnostima po želji. Prijava u hotel. Noćenje.

Posjet tvrđavi Fredrick nakon doručka, koja je i poznati hram Koneswaram, jedno od najstarijih svetišta u istočnoj provinciji. Slijedi polazak u Passikudu na opuštanje. Prijava u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodan dan za opuštanje na plaži. Noćenje.

Doručak u hotelu, zatim polazak natrag u Negombo. Usput ćete posjetiti Polonnaruwa, srednjovjekovni glavni grad Šri Lanke 11. stoljeća. Vidjet ćete razna arheološka nalazišta u ovom Svetom gradu, uključujući Grate Statue, Quadrangle, Royal Palace, Vatadage, Hatadage, Siva Devalaya, Gal Viharaya, Alahana Pirivena Complex, Kumara i Lotus Ponds, Thuparamaya, Rakoth Vehera, Pabalu Vehera, muzej i još mnog toga. Poslje tih zanimljivosti se popnite na tvrđavu Sigiriya, koja se smatra 8. svijetskim čudom modernog svijeta. Slijedi nastavak prema Negombu te prijava u hotel. Noćenje.

Ujutro nakon doručka transfer će vas odvesti do zračne luke na let za Zagreb (ili drugu željenu zračnu luku).

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.