Vikend u zelenoj Škotskoj

cijena na upit

grupno putovanje

5 dana / 4 noćenja

termin: 16.05.,23.06.,07.07.

Pošalji upit

Putovanje u čarobnu Škotsku i prekrasne dvorce. Na ovom putovanju posjetit ćete između ostalog dvorac Scone u kojem su krunjeni škotski kraljevi, ruševni dvorac Dunnottar izgrađen na litici staroj 440 milijuna godina i okružen morem i dvorac Blair koji je sjedište jedine, zakonom odobrene privatne vojske. Dobro otvorite oči jer idete u posjet jezeru Loch Ness, možda ugledate poznatu neman Nessie. Uživajte u razgledavanju lijepih gradova Škotske i prirode koja ih okružuje. 
 

 

Putovanje u čarobnu Škotsku i prekrasne dvorce. Na…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

škotska_mapa.png

 

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja do zračne luke u Ljubljani (timing leta za 27.4. u napomeni*). Polet zrakoplova prema Glasgowu u jutarnjim satima. Po slijetanju u Glasgow ukrcaj u autobus i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u „Atenu sjevera“ (jedan od nadimaka Edinburgha) slijedi panoramski razgled gradskih znamenitosti: Royal Mile – Edinburgh Castle - Holyrood kraljevska palača - katedrala St. Giles – parlament - George Square - staro sveučilište. Šetnja glavnom gradskom ulicom Princes Street i ujedno jednom od najljepših europskih ulica. Smještaj u hotel. Noćenje.

Doručak. Slobodno prijepodne za dodatnu šetnju središtem grada, kupovinu suvenira i slično. Slijedi putovanje pokraj Pertha do obližnjeg prekrasnog dvorca Scone u kojem su krunjeni škotski kraljevi, dom grofa od Mansfielda, a okružuje je prekrasan, veliki park. Nijedno mjesto u Škotskoj toliko ne odiše poviješću kao ova palača (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Putovanje ćemo nastaviti istočnom obalom pokraj Dundeeja, Monterosa do grada Stonehaven u čijoj se blizini nalazi impresivni ruševni dvorac Dunnottar na spektakularnom položaju: izgrađen je na litici staroj 440 milijuna godina i okružen morem, zbog čega ga se često koristi i za razna snimanja. Razgled Dunnotara (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak putovanja prema Aberdeenu, „granitnom gradu“, predviđen je u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

Doručak. Putovanje nastavljamo jutros odlaskom u smjeru kraljevske rezidencije Balmoral (posjetitelji mogu vidjeti dvorac samo kada u dvorcu ne odsjeda kraljica). Nastavak putovanja kroz prekrasnu dolinu rijeke Dee do Bramearya i preko gorja Grampiando do Pittlochryja, gdje ćemo razgledati destileriju viskija i uživati u degustaciji poznatog škotskog pića. U poslijepodnevnim satima nastavit ćemo putovanje prema dvorcu Blair, sjedištu jedine, zakonom odobrene privatne vojske kojom zapovijeda Vojvoda od Athola, vlasnik dvorca. Smještaj u hotel i noćenje.

Doručak. Putovanje do dvorca Cawdor, jednog od najljepših u Škotskoj. Omiljen je turistima zbog velikog imanja i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Nastavak vožnje pored Culloden Moora, mjesta gdje se odvila poznata bitka u kojoj su Englezi porazili škotskog princa Charlesa i kroz škotsko visočje do glavnog grada Invernessa. Razgled grada. Vožnja uz jezero Loch Ness, najdublje škotsko jezero, u svijetu poznatom zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Poslije posjeta centru za posjetitelje na jezeru odlazak do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). U poslijepodnevnim satima vožnja podnožjem planine Ben Nevis do lučkog grada Fort William. Smještaj u okolici. Noćenje.

Vožnja pokraj romantičnog Loch Lomonda u Glasgow (Manchester). Vožnja do zračne luke i let preko Londona u Ljubljanu. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

Ostali polasci: 15.07.,29.07.,12.08.,19.08.

Cijena uključuje:
- zrakoplovni prijevoz 
- ručnu prtljagu
- četiri noćenja s doručkom u hotelima 3*
- autobusni prijevoz prema programu
- razglede prema programu
- pratitelja*
- troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
- obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
- doplata za manji broj putnika (do 39 putnika): 390 kn

Doplate po želji prilikom rezervacije:
- jednokrevetna soba 1.230 kn
- povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn
- prtljaga 190 kn

Doplate po želji na putu:
- dodatni izleti ili večernje priredbe: folklorna večer u Edinburghu od 70 €
- ulaznice približno 5 -15 € po muzeju odnosno galeriji;
- destilerija 8 GBP

NAPOMENA:
Pratitelj na hrvatskom jeziku za minimum 25 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih pratitelj će biti na slovenskom jeziku.
Trokrevetne sobe isključivo na upit.

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.