Kolumbija

od 21.690,00 kn / po osobi

uključene avio pristojbe i izleti

10 dana / 9 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Na ovo putovanje krećemo u zemlju bogate povijesti, predivnih krajolika i ljudi koji će vam poželjeti najtopliju dobrodošlicu - Kolumbiju! Na ovom putovanju degustirat ćete aromatičnu kolumbijsku kavu, posjetiti katedralu sagrađenu u slanim tunelima, upoznati ćete se s očaravajućim prirodnim ljepotama, a najljepši grad Južne Amerike, Cartagena, oduševit će vas sa svojim kolonijalnim stilom. Za kraj putovanja uživat ćete na bijelim pješčanim plažama Kolumbijskih Kariba. Kolumbija je zemlja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uživat ćete u sjećanjima na ovo putovanje još dugo nakon povratka doma.

Na ovo putovanje krećemo u zemlju bogate povijesti,…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu, dolazak u Bogotu. Transfer do hotela. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

U ranim jutarnjim satima, nakon doručka, dočekat će vas transfer koji vas vodi u grad Zipaquira, obilazak Slane Katedrale. Slana katedrala je u potpunosti sagrađena od minerala slanih tunela s površinom 8000 metara kvadratnih. Sastoji se od 3 glavne zgrade, na jednom djelu se nalazi oltar s križem visine 16 metara, a napravljenim od soli. Nakon obilaska slijedi ručak. Popodne idete u obilazak Zlatnog muzeja i svetišta Monsserate. Razgled uključuje glavni trg Plaza de Bolivar, Katedralu, gradsku sudnicu, nadbiskupsku palaču, zgradu Lievano trenutno kuću gradonačelnika Bogote, predsjedničku palaču, palaču San Carlos. Obići ćete poznati kvart La Candelaria, smješten istočno od trga Bolivar. Jedan od interesantnijih posjeta bit će Muzej zlata u kojem se nalazi najveća kolekcija zlata na svijetu. Slijedi obilazak svetišta Monserrate, koji se nalazi na vrhu planine, 3200m iznad razine mora, a do gore ćete doći žičarom ili uspinjačom. Trajanje obilaska je otprilike 4 sata. Večer je slobodna. Noćenje.

Doručak u hotelu. Nakon doručka čeka vas transfer do regije Coffee (Pereira). Dolazak u Pereiru, transfer do hotela, smještaj.

Doručak u hotelu. Prijepodne polazak u pratnji vodiča na dogovorenu obilazak. Posjet Finca del Cafe, koji se nalazi 1900 metara iznad razine mora, gdje ćete naučiti sve o kavi, pripremi kave, pečenju kave i njenim karakteristikama. Slijedi ručak, a zatim povratak u hotel. Trajanje obilaska je cca 5 sati.

Nakon doručka odlazak do doline Cocora u okrugu Quindio. Po dolasku u dolinu dočekat će vas koktel dobrodošlice (Canelazo). Obilazak doline gdje ćete upoznati svu bioraznolikost biljnog i životinjskog svijeta ovog područja. Imat ćete priliku vidjeti najviše palmino drvo. Ručak u lokalnom restoranu Cocora Forests (specijalitet kuće je dimljena pastrva). Nakon ručka slijedi vožnja do grada Salento. Razgled grada i odlazak do vidikovca. Za sve ljubitelje kave organiziran je još jedan posjet dućanu Jesus Martin, gdje ćete moći uživati u pripremi kave i raznim bogatim okusima espressa ili cappuccina. U dogovoreno vrijeme polazak nazad do hotela. Noćenje.

Prijevoz do zračne luke, odakle vas put dalje vodi u Cartagenu.

U dogovoreno vrijeme polazak na turistički obilazak grada s profesionalnim vodičem. Posjet samostanu La Popa i kapelici Virgin de la Candelaria, odavde možete uživati u prekrasnom pogledu na grad. Slijedi posjet utvrdi San Felipe de Barahas, crkvi San Pedro Claver Cloister, a tura završava prezentacijom obrade smaragda u jednom dućanu s nakitom. Nakon završetka obilaska ručak u lokalnom restoranu Red Knife. Trajanje obilaska je otprilike 4 sata.

U hotelu vas čeka transfer do mjesta odakle kreće brod. Vožnja brodom traje 60 minuta, a vozite se kroz zaljev Cartagena, vožnja završava na otocima Rosario. Otoci Rosario se nalaze u predivnom arhipelagu gdje možete uživati na bijelim pješčanim plažama Kolumbijskih Kariba. Ako ste zainteresirani možete posjetiti akvarij, gdje se između ostalog odvija predstava s dupinima i morskim psima. Za one željne avanture možemo organizirati ronjenje s maskom ili bocama. Povratak organiziranim transferom do hotela. Obilazak uključuje ručak (riba, riža s kokosom, salata i piće).

Doručak. Dan slobodan za osobne aktivnosti i razgled.

Nakon doručka čeka vas organizirani transfer do zračne luke, let za Bogotu. Polazak za Zagreb.

Dolazak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
­   - troškove povratnih zrakoplovnih karta na relaciji Zagreba - Bogota - Cartagena - Bogota - Zagreb,
     sa svim pristojbama 
­   - noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima s 4 zvjezdice (lokalna kategorizacija), 
­   - obroke navedene u programu 
­   - sve transfere, razglede i izlete prema programu u A/C vozilu, privatna usluga
­   - ulaznice za znamenitosti koje posjećujemo
­   - lokalno vodiča/vozača na engleskom jeziku
­   - nosače u zračnim lukama i hotelima
­   - troškove pripreme i organizacije putovanja
­   - jamčevina putovanja    

Cijena ne uključuje:   
­   - putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
­   - napojnice za lokalne vodiče i vozače
­   - troškove osobne prirode
   - sve što nije navedeno u programu

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja