Kolumbija - zemlja boja, kave i plesa

od 20.900,00 kn / po osobi

grupno putovanje

18 dana / 16 noćenja

termin: 13.05.2018

Pošalji upit

Kolumbija, zemlja slabo utabanih staza čuva svoju božansku ljepotu, djevičanske predjele i neobično srdačne ljude. Ovo raznoliko putovanje odvest će vas u slikovite kolonijalne gradove, ali i na vrijedna arheološka nalazišta. Puno ćemo boraviti u prirodi, pješačiti i otkrivat najrazličitije krajolike od pustinja do prašuma. Posjetit ćemo i središta salse – Cali i Medlin, gradove poznate po dobroj zabavi, učit ćemo korake salse, a tko želi, može ih i isprobati u lokalnim salsotekama. Putovanje završavamo u Cartageni, jednom od najljepših gradova Južne Amerike. Bit će dovoljno slobodnog vremena za samostalna istraživanja ili razne aktivnosti kao što su jahanje, rafting i uživanje na plažama.

Kolumbija, zemlja slabo utabanih staza čuva svoju…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz Zagreba. Let prema nekoj od europskih zračnih luka i uz presjedanje nastavak putovanja prema Bogoti kamo stižemo ovisno o redu letenja. Po dolasku ćemo obaviti carinske formalnosti, a zatim se odvesti do našeg ljupkog hotela u povijesnom središtu Bogote. Smjestit ćemo se i noćiti.

Nakon doručka krećemo u razgledavanje Bogote. Bogota, iberoamerička prijestolnica kulture i UNESCO-va Svjetska prijestolnica knjige, poznata je po svojim trgovima, ulicama i modernim avenijama. Obići ćemo Candelariju, a zatim i muzeje Gold. Prošetat ćemo slikovitim kolonijalnim uličicama i posjetiti trgove Plaza Bolivar, Chorr de Quevedo i Cerro de Monserrate. Potom povratak u hotel i noćenje.

U jutarnjim satima krećemo prema jugu Kolumbije do sela Aipe, gdje ćemo kanuima prijeći rijeku Magdalenu do mjesta Villavieja. Tu ćemo se smjestiti u jednostavnom hotelu u mjestu Villavieja. U okružju lokalne obitelji imat ćemo večeru, a tko želi, ovisno o vremenskim uvjetima, može prošetati i do lokalnog observatorija. Noćenje.

Rano ćemo doručkovati, a zatim odlazimo u pustinju Tatacoa, gdje ćemo malo pješačiti. Hodat ćemo od 2 do 4 sata, ovisno o interesu grupe. Između ostalog, bit će zanimljivo vidjeti na koji način preživljavaju stanovnici ovih surovih predjela. Po povratku nastavljamo putovanje prema San Agustinu. Noćit ćemo u lijepoj hacijendi izvan grada.

San Agustin, grad pod zaštitom UNESCO-a, najpoznatiji je po nalazištu pretkolumbijskih kipova. Danas ćemo razgledati njegov Arheološki park koji sadrži najveći kompleks pretkolumbijskih megalitskih nadgrobnih spomenika i kipova, grobnih humaka, terasa i kamenih kipova s prikazima bogova i životinja. Posjetit ćemo šumu Estatuas, La Fuente Ceremonial del Lavapatas, Arheološki muzej te razne dijelove parka. Drugi dio dana ostaje nam slobodan za razne opcionalne aktivnosti kao što su jahanje (oko 25 do 23 eura po osobi), rafting (oko 25 eura – za minimalno 4 osobe) i slično. Noćenje.

Danas nas čeka vožnja prema još jednom arheološkom nalazištu, nacionalnom parku Tierradentro. Kao i San Agustin, nalazi se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine. Ovo područje je najpoznatije po pretkolumbovskim podzemnim grobnicama koje se rasprostiru na nekoliko lokaliteta. Osim impresivnih arheoloških otkrića, ovdje je i priroda uistinu fascinantna. U Tierradentro stižemo u poslijepodnevnim satima pa ako bude vremena možemo posjetiti lokalni muzej. Noćenje.

Cijeli dan pješačit ćemo okolnim brdima i obilaziti arheološka nalazišta Tierradentra. Na povratku ćemo se zaustaviti u šarmantnom gradiću San Andres gdje možemo ručati (ručak nije uključen u cijenu). Potom ćemo se vratiti u naš smještaj i noćiti.

Nastavljamo putovanje prema Popayanu. Cesta je prilično loša, no pejzaži su doista veličanstveni. Po dolasku ćemo se smjestiti u hotel u povijesnom središtu grada. U poslijepodnevnim satima možemo prošetati gradom. Noćenje.

Nakon doručka krećemo u razgledavanje Popayana. Popayan, kojeg zbog bijelih kolonijalnih kuća često nazivaju „Bijelim gradom“, najpoznatiji je upravo po prekrasnoj kolonijalnoj arhitekturi, ali i po svom doprinosu kulturnom i političkom životu Kolumbije. Bio je dom velikom broju kolumbijskih predsjednika, pjesnika, slikara i skladatelja. Posjetit ćemo i mjesnu tržnicu u Silviji, gdje lokalno stanovništvo dolazi prodavati svoju robu. Nakon razgleda nastavljamo vožnju do prijestolnice salse - grada Calija. Smjestit ćemo se u kolonijalnoj četvrti, a u večernjim satima posjetiti školu salse. Imat ćemo prilike naučiti osnovne korake ovog latino plesa, a zatim ih i isprobati u Salsoteci (ulaz u Salsoteku plaća se na licu mjesta).

Nakon doručka vožnja do regije kave, gdje ćemo se smjestiti u ruralnoj hacijendi, tipičnoj finci kraj koje se smjestila plantaža kave. U popodnevnim satima naši domaćini povest će nas na svoju farmu kave i upoznati nas s cijelim procesom od rasta, branja, sušenja i pripreme kave. Lokalni vodič prišapnut će nam tajnu dobre kave i razlike u mirisima i okusima raznih tipova kave. Noćenje u hacijendi.

Danas odlazimo na izlet u prelijepi gradić Salento i dolinu Cocora. Posjetit ćemo Salento, poznat po svojoj slikovitoj kolonijalnoj arhitekturi tipičnoj za regiju kave. Potom odlazimo u dolinu Cocora gdje ćemo hodati između ekstremno visokog palminog drveća – najvišeg na svijetu. To je ujedno postalo i nacionaln drvo Kolumbije. Potom povratak u hacijendu i noćenje.

Doručak i vožnja prema Medelinu (oko 7 sati vožnje), drugom najvećem gradu u Kolumbiji. Po dolasku smještaj u hotelu u četvrti Poblado poznatoj po svojim restoranima i barovima. Ostatak dana slobodan za uživanje u atmosferi četvrti, a tko želi, može potražiti i lokalnu salsoteku. Noćenje.

Doručak, a potom šetnja gradom. Malo ćemo se bolje upoznati s četvrti El Poblado, posjetiti središte grada i njegove najpoznatije trgove kao što je npr. trg Botero pun kipova od istoimenog umjetnika, zatim se odvesti metroom i žičarom do četvrti Santo Domingo te uživati u vidicima, ali i vidjeti kako žive lokalci. Uz nadoplatu (cca 80 eura) predlažemo opcionalnu turu „Pablo Escobar“ gdje ćete saznati o razvoju Medelina od razdoblja kada je bio jedan do najopasnijih gradova svijeta do danas. Veliku ulogu u tome odigrao je „kralj kokaina“ Pablo Escobar kojeg je narod smatrao modernim Robin Hoodom Kolumbije. Posjetit ćete znamenitosti vezane uz njegov život kao i mjesto gdje je pokopan. Vidjet ćete zgradu Dallas u kojoj se nalazi Pablova grobnica i Escobarovu kuću muzej. Krajem dana povratak u hotel i noćenje.

Transfer do zračne luke i let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu odlazak do hotela koji je smješten u povijesnom dijelu grada. Drugi dio dana možete provesti u šetnji i upijanju prvih dojmova. Preporučujemo posjet muzeju čokolade (ulaznice se plaćaju na licu mjesta). Noćenje.

U prvom dijelu dana razgledat ćemo povijesni dio Cartagene. Cartagena je bila prva španjolska kolonija na američkom kontinentu i jedno od prvih utočišta oslobođenim afričkim robovima. Danas zadivljuje svojim kolonijalnim dijelom punim restorana i klubova. Posjetit ćemo Getsemani, San Diego, Centro i Matunu, svaki sa svojom poviješću i pričama. Ostatak dana provest ćemo lutajući kolonijalnim uličicama grada.Noćenje.

Slobodan dan u Cartageni. Za one koji žele moguće je opcionalno organizirati jednodnevni izlet na otok Isla de Rosarios (ovisno o izletu cijene se kreću od 25 do 80 eura) ili izlet kanuima kroz šumu mangrova (oko 35 eura). Ovi opcionalni izleti plaćaju se na licu mjesta. Noćenje.

Ovisno o redu letenja transfer u zračnu luku Cartagena i let prema Bogoti. Potom presjedanje i povratak prema Europi. Noćni let.

Ovisno o redu letenja transfer u zračnu luku Cartagena i let prema Bogoti. Potom presjedanje i povratak prema Europi. Noćni let.

Cijena uključuje: 
- zrakoplovne karte za letove do Bogote i natrag iz Cartagene 
- unutarnji let Cali - Santa Marta 
- noćenja u malim, vrlo ugodnim kolonijalnim hotelima s 2+ do 3 zvjezdice, u posadama i kolibama 
- obroke kako je navedeno u programu (D=doručak) 
- prijevoze i ture prema programu
- ulaznice za znamenitosti spomenute u programu
- lokalno vodstvo na engleskom jeziku te pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku za najmanje 10 putnika
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- jamčevina putovanja

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka u iznosu od 2.500 kn
- nadoplatu za jednokrevetnu 3.200 kn
- obroke koji nisu navedeni (ručak i večera)
- dodatne programe (okvirne cijene su navedene u programu)
- putno osiguranje (preporučujemo)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače 
- osobne troškove
- nadoplata za grupu od 10-14 putnika u iznosu od 1.000 kn

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja